Fyllning av Etanolkamin: Säkerhet, Tecken på Lågt Spisbränsle och Optimal Eldning

Fyllning av Etanolkamin: Säkerhet, Tecken på Lågt Spisbränsle och Optimal Eldning

Vår prioritet är din trygghet när du hanterar din etanolkamin. Här är all information du behöver för att säkerställa optimal eldning genom att fylla på spisbränsle på rätt sätt.

När behöver du fylla på med spisbränsle?

  1. Svårigheter att tända kaminen: Om din kamin inte tänder, är det troligtvis dags att fylla på med bioetanol.

  2. Låg värme eller flackiga lågor: Om du märker att värmen är låg eller att lågorna är svåra att tända, kan det vara tecken på låg bränslenivå. Fyll på för att säkerställa jämn och tillräcklig värme.

Så fyller du på med spisbränsle:

  1. Svalna och släck: Låt kaminens behållare svalna i minst 15 minuter innan du påfyller.

  2. Använd rätt verktyg: Om din kamin har ett skjutspjäll, använd det medföljande verktyget för att öppna bränslebehållaren.

  3. Häll försiktigt: Fyll behållaren med bioetanol tills vätskan inte längre rinner igenom trågets nedersta hål. Undvik överfyllnad.

  4. Använd tratt och måttsats vid behov: Förhindra spill och överfyllnad genom att använda tratt och måttsats vid påfyllning.

Tips för livliga lågor:

För att uppnå stora och levande lågor varje gång du fyller på, se till att brännaren är full. En fulltankad etanolkamin ger lättantänd eld och vackra lågor. Ge kaminen en extra minut innan du slår dig ner för att njuta av elden.

Behållarens kapacitet:

Beroende på modell rymmer etanolkaminens behållare generellt 1-3 liter spisbränsle. Verkningsgraden och förbrukningen kan variera, men fyllning från fyra till tolv timmars eldning är vanligt.

Mätning av spisbränsle:

Om du är osäker på din kaminens kapacitet, låt behållaren eldas tom och fyll den upp till de nedersta hålen med tre flaskor Triti bioetanol. Mät sedan mängden för att veta hur mycket spisbränsle du kan fylla på och hur länge det kommer att räcka innan nästa påfyllning. Optimera din etanolkamins prestanda och njut av långa stunder framför elden.

Back to blog